Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

Förlänga säsongen.

TrädgårdPosted by Sara Brenne Sun, October 30, 2011 14:48:40

Gick en liten runda och kollade hur det går med mina försök att förlänga säsongen i min trädgård, och där stod de vackra höstkrokusarna Crocus speciosus `Oxonian´.

Blåser det mycket händer det att de långa blomstjälkarna går av, men de är ju så vackra att sätta i vas och studera nära nära.

Ametiststormhatten Aconitum carmichaelii `Ardendsii´ blommar ännu helt oberörd av de första frostnätterna, definitivt en växt som jag vill ha fler av.

Jag har planterat flera buskar och träd med vackra höstfärger, men det kommer ta tid innan de vuxit sig stora nog att verkligen ge en effekt. Så min Ullungrönn Sorbus `Dodong´ser mest ut som en pinne än så länge men man kan ju ana hur framtiden skall bli!

Snödroppsträdet Halesia monticola är fint på hösten med sina droppformade frökapslar och gula blad. Har försökt så fröna utan framgång, någon som har ett bra tips?

Lungörten Pulmonaria `Cotton cool´ riktigt lyser i höstrusket och bladen är ännu helt opåverkade av frostnätterna som varit, idag har de ju varit riktigt varmt, och jag kunde se när jag var ute och red att kantarellerna börjar poppa upp i skogen igen!

En riktigt skön höst till alla trädgårdsnördar där ute!

Kram Sara

  • Comments(2)//garden.brenne.se/#post94