Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

Härliga höstdagar

TrädgårdPosted by Sara Brenne Thu, October 15, 2015 12:13:07

Nu är de här, de där dagarna som man helst minns när man tänker på hösten. Ovanligt många har de varit i år med! Hög klar luft, blå himmel och starka färger!
( Euonymus oxyphyllus, Bollbenved )
Höstfärgerna har kommit igång på allvar, jag njuter lika mycket av höstfärgerna som jag gör av blommor, mina favoritväxter har ofta vacker blomning på våren, intressanta bladformer och lövverk på sommaren och sedan en rejäl final med brinnande höstfärger!
( Euonymus hamiltonianus, Tokyobenved )
Benved är ett släkte som kanske mest är kända just för höstfärgerna och de är härliga. Variationen är stor Euonymus oxyphyllus, Bollbenved får starkt nästan vinröda blad, medans Euonymus hamiltonianus, Tokyobenved blir ljust rosa till gul. Kasperbenveden, Euonymus cornutus var.quinquecornutus, blir ljusgul med starkt färgade frukter.
Fina perenner som blommar nu finns det med, en höjdare som verkligen förlänger säsongen är Oktoberstormhatt, Aconitum-carmichaelli. Här i vackert sällskap med tuvröret `Overdam´
Astrar är också favoriter. Men de trivs inte alltid här och jag prövar ständigt nya sorter.
Några som trivs desto bättre är dahliorna i de nya lådorna som jag byggde i år då det ju gick så dåligt med dahlior i kruka förra året. Helt klart är det så att de vill ha rejält med näringsrik jord för att trivas, nu är det dock bara en tidsfråga innan kalla nätter sätter stopp för prakten.
Jag njuter av färgprakten så länge jag kan.
Här en sort med blommor stora som tallrikar!
I köksträdgården börjar det så sakteliga att ebba ut med skörden, kål finns det ännu gott om, och bakom kålen står den här lilla solen! En av en handfull solrosor som överlevde sniglarnas härjningståg i våras.

Nu ska jag ut och njuta av ännu en dag med blå himmel.

Sara  • Comments(0)//garden.brenne.se/#post226