Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

Efterlängtade

TrädgårdPosted by Sara Brenne Fri, July 10, 2015 09:57:02

Äntligen var det dags för krolliljorna att ta fart i trädgården, de är egentligen inte särskilt kinkiga, men det tar tid för dem att etablera sig, om lökarna blivit uppgrävda. På bilden är vackra `Claude Shride´som är en hybrid med lilium hansonii. Just denna färgstarka lilja har jag på flera ställen i trädgården men några av lökarna har inte blommat tidigare, det har tagit dem tre år att etablera sig! Men som vanligt får man utrusta sig med tålamod när man har trädgård. För att fira mina fina krolliljor köpte jag ett antal lökar till från England, som kommer i höst. Sen får jag väl vänta tre år igen på att de ska blomma ;-).
En till som har ett bra år i år är Austinrosen `Crocus Rose´som blommar enormt då den inte frös ned alls den milda vintern som var.

Häromdagen fyllde jag fem vaser med rosor från busken och tog in och det syntes knappt att jag plockat något från den ändå, det kallar jag rejäl blomning!
En annan blomglad buske är Sinocalycanthus x raulstonii `Hartledge Wine´. Blommorna får lite olika färg beroende på väder och verkar bli mer intensivt färgade när det är svalt och regnigt som nu.
Ännu blommar det bolllökar sist ut är Allium christophii, stäpplök med stora bollar som har ett metalliskt skimmer över sig.

Idag skiner solen även om temperaturen är åt det kyliga hållet, så det är verkligen dags att gå ut och njuta en stund!

Sara

  • Comments(0)//garden.brenne.se/#post220