Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

Premiär

TrädgårdPosted by Sara Brenne Tue, May 26, 2015 10:12:04
Så var det dags för första öppna trädgårdshelgen och som på beställning slog magnolian som är en fröplanta ut första blomman! Världspremiär med andra ord, eftersom den ju är unik och en så länge bara finns här :-). Det är en korsning mellan namnsorterna `Red Baron´x `Galaxy´.
Här håller maken upp en blomma från praktmagnolian som jämförelse och det är sannerligen inget fel på blommornas storlek! Tyvärr har jag inte lyckats rota några sticklingar från denna plantan, utan den får nog förökas med ympar framöver, om jag kan hitta någon som kan göra det åt mig! Däremot har jag några få fröplantor till salu som också har `Red Baron´som ena föräldern. Som ni ser kan lite tålamod löna sig och jag är nöjd med att denna planta blommar efter "bara" 7 år.
`Roseanne´har ett riktigt bra år och blommar väldigt fint. Att det varit en del frostnätter när hon stod i knopp syns inte på blommorna. En långsamväxande men mycket rikblommig magnolia.

En annan hybrid som är en syskonsort till `Roseanne´är `Simple Pleasures´som också blommar nu, jag trodde ju att det bara skulle bli 2 blommor men fick en trevlig överraskning när jag upptäckte att det kommer fler knoppar. Så detta verkar vara en riktig långblommare, kul!

Premiär var det också för hästarna som fick komma ut i gröngräset, vild lycka i 2 minuter ungefär sedan stod de med mularna i grönskan och mumsade i flera timmar!

Nu kan det bara bli bättre, och grönare :-)

Sara

  • Comments(0)//garden.brenne.se/#post217