Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

Sköna maj.

TrädgårdPosted by Sara Brenne Sat, May 16, 2015 22:24:16
Trots att den riktigt goa värmen låter vänta på sig så fortsätter våren framåt. Det svala vädret har gjort att blommor som te x påskliljor blommar ovanligt länge och i en del rabatter blommar de nu samtidigt med tulpanerna.

Praktmagnolian blommar för fullt och sprider väldoft i trädgården, men som vanligt är den så tidig att blommorna blivit lite brunfläckiga av frosten.
Nästan lika tidig är vackra `Roseanne´som däremot har tåligare blommor. inte en frostfläck här! Nästan lika stora blommor som praktmagnolian har hon också. Enda nackdelen är att hon växer sakta, men det kan ju också vara en fördel för den som har liten trädgård. `Simple Pleasures´är en annan härdig hybridmagnolia som blommar här nu. Planterade den plantan förra året så tiden får utvisa hur den fungerar framöver, men det börjar bra med två blommor.
Vackra tidiga perenner börjar blomma med, här en vacker Geum skulle vara `Mai Tai´men troligen är det en felmärkning för färgen verkar inte stämma? Men vacker är den.
Ny för i år är vackra lönnen Acer shirasawanum `Jordan´. Bladutspringet är så vackert. Har några få plantor bland mina saluväxter, den snyggaste gulbladiga lönnen om ni frågar mig.
Lundpartiet har varit en fröjd hela våren, blir bara bättre och bättre med åren. nu har jag ordnat små stentrappor så det ska bli lättare att komma dit för att beundra alla dessa lundens skönheter.
Påskliljorna har blommat och det har varit som julafton varje gång en ny sort slagit ut. Givetvis kunde jag inte motstå att beställa 200 till från England med leverans i höst.

Vitblommande skönhet.
En ljust gul raring.
Solsken hela dagen :-)
Sen finns det ju en som får mig att vanka runt som en äggsjuk höna, en vacker hybridmagnolia som ska till och blomma för första gången, då den kommer från frö vet jag inte riktigt hur den kommer se ut. Plantan är härdig och bra och den blommar lite senare, vilket är positivt här där det ofta är nattfrost i maj. Spännande!
Vanligare men ack så söta är penséerna vid källartrappen som är det sista jag ser innan jag går in, ofta är det sent på kvällen när jag lyckas slita mig från min vackra vårträdgård, med rosiga kinder och trötta knän.

Helgen 23-24 maj har vi öppen trädgård, kul! Ni kommer väl?

Ha det gott!

Sara


  • Comments(0)//garden.brenne.se/#post216