Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

Vinterträdgård.

TrädgårdPosted by Sara Brenne Wed, February 04, 2015 11:04:11
Är hemma med dottern som är sjuk. Läge att njuta av en vacker vinterdag. När dottern var djupt försjunken i en tecknad film smög jag ut med kameran.
Men helt ensam blev jag inte det finns fler som gillar snöiga vinterdagar. Den här Humlan flyger gärna fram i snön. Men gammel vovven föredrog stugvärmen, minusgrader är inget för en elvaårig dam.
Även om det är en kall och frusen värld så sjuder det av liv. Jag älskar att titta på alla hungriga småfåglar och tittar solen fram börjar de sjunga, en liten föraning av våren.
Trollhasseln Hammamelis x intermedia `Arnolds Promise´fortsätter att blomma tappert under sjok av snö på grenarna. Jag blir lika glad varje gång jag tittar på de små blommorna som verkligen lyser i en annars ganska svartvit vinter värld.
Kul är det att titta på alla olika typer av knoppar med. Här en azalea med rosaröda blomknoppar som lyser mot den vita snön.
Praktmagnolian är full av ludna blomknoppar. Det finns vildarter av magnolia med ännu lurvigare knoppar, något jag är sugen på att pröva här, både för blommornas och knopparnas vinterprydnads skull.
Glad är jag för snön som täcker alla perenner och skyddar dem mot kylan. -10 C har det varit i natt. Inga extrema temperaturer och får vi en fin vår så kanske mer växter än vanligt klarar denna vinter.

Min sol har fått vintermössa.
Vidjehortensian `Wim´s Red´ pryder sin plats hela vintern.
Hängbjörken är vacker alla säsonger men kanske är den vackrast nu med sina tunna grenar som ritar darriga streck mot himlen. I senaste stormen blåste det ned en hel del grenar som jag tagit rätt på perfekt att göra kransar och annat av. Tyvärr lider detta vackra träd av en del svampangrepp på grund av felaktig beskärning (innan vi flyttade in) och i vinter blåste en stor gren av. Men vi gör vårt bästa för att vårda denna åldrande skönhet och hoppas vi får ha kvar den länge än.

Vinterhälsningar Sara


  • Comments(0)//garden.brenne.se/#post208