Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

Juni 2014

TrädgårdPosted by Sara Brenne Thu, January 15, 2015 15:10:39
Min återblick på året som gått börjar faktiskt med årets första blomma! Ni får ursäkta den skakiga bilden tagen med min mobil när jag var ute en sväng i det allt annat än trevliga vädret. Men det är tydligen tillräckligt varmt för att en hybridtrollhassel ska slå ut! Hopp om livet alltså!
Men nu ska vi till sommaren som var och en betydligt frodigare trädgård, jag har sagt det förr och säger det igen, det är som magi! att vi kan gå från den kalla kala vintern till den nästan tropiskt frodiga sommaren!
Trädgården formligen exploderar i färger och dofter i juni och jag ska villigt erkänna att det var svårt att begränsa antalet bilder, så kanske blir det mer än ett inlägg om juni.
Härligt var det att se hur trädgårdens senaste projekt börjat smälta in. Mitt fågelbad med keramik kant pryder verkligen sin plats, det ersatte en gammal flaggstångsfot av betong och det ger en härlig känsla av lugn att titta på det. Dessutom har det varit varit väldigt populärt bland trädgårdens flygande gäster. Riktigt mysigt att sitta i köket på morgonen och titta på badande trastar, sädesärlan paraderar runt på kanten mest hela dagen och fångar flygande insekter som dras till vattnet.
Även köksträdgården som såg ut lite som en stenöken i början, med sten och grus och grönsakerna i upphöjda bäddar. Men jag har planterat in en uppsjö med torktåliga växter i murar och kanter samt gjort upphöjda kryddbäddar med sand i. I år har alltihop verkligen tagit fart och ger liv och färg till murar och grusgångar.
Kryddbäddarna av sten med sand i var en succé och salviorna tackade för omtanken med att blomma överdådigt redan efter sin första vinter i sanden.
När man som jag bor i de regnigaste delarna av landet så är det här ett bra alternativ. Det är i stort sett inga växter av den här typen som överlever i en vanlig rabatt här. Men sanden dränerar och tinar fort på våren, stenen samlar och håller kvar dagens värme. Mumma för värmeälskare.
Sten och sand passar även mina älskade nejlikor, men den här vintern är besvärlig för dem, alldeles för blött. Så vi får se om det blir så här vackert nästa sommar.

Solnedgångsrabatten var en fröjd i juni. Ska bli verkligen spännande att se hur den utvecklas över tid. Helt klart fångar de varma färgerna kvällssolen perfekt.

Smällspirean `Amber Jubileé´blev en ny favorit (syns här i bakgrunden). Bladverket skiftade mellan bärnstensfärgat rött och grönt och busken höll färgen långt in på sommaren.
Under sommaren byggde jag på det här partiet ytterligare en bit och planterade två vackra gulröd skimrande pioner.`Souvenir du Prof. Maxime Cornu´(bilden) och
`Kopper Kettle´.
Även den vackra hybridkryddbusken `Hartledge Vine´ hamnade här. Den blommade över förväntan redan första året och jag hoppas nu att den ska ta sig igenom vintern utan problem.

Lite sommarblommor blev det också, de här gänget prydde källartrappen.
Här kommer några härliga junibilder till att njuta av i blåsten regnet och kylan.
Det är inte långt bort, jag lovar!

Sara

  • Comments(0)//garden.brenne.se/#post205