Sara's trädgård

Sara's trädgård

Om Saras Trädgård.

Välkommen till min trädgård och min ateljé. Lämna gärna kommentarer, ska bli roligt att höra vad ni tycker och tänker.
Öppen Trädgård 2015! Följande datum kommer vi ha öppet mellan kl. 13 - 17:
23-24 maj
13-14 juni
18-19 juli
Vi medverkar dessutom på följande evenemang:
Trädgårdsfest på Strömsfors bruk 29:e mars
Fjärilsfest på Sunnabäcken, Fotskäl, 1-2 augusti.
Se mer på
www.brenne.se
För att kontakta mig maila till info at brenne.se
Om mig
Sara Brenne
Född 1974
Har varit entusiastisk trädgårdsägare sedan 1994. Delar min plätt på jorden med maken Magnus, sonen Noel och dottern Tindra.
Hjärtligt välkomna !

April 2014

TrädgårdPosted by Sara Brenne Tue, December 30, 2014 10:42:41
Mitt nyanlagda woodland börjar arta sig, här tänker jag frossa i vårblommor! Det kommer ta tid innan buskarna och träden jag planterat visar sin bästa sida, ännu är de små. Men ekarna och rönnarna som höjer sig över woodlandet ger ändå ett lagom silat ljus för att många olika vårblommande växter ska trivas som primulor, vit och blåsippor, trillium, hundtandsliljor och mycket mer. Jag har också lämnat en hel del vildingar som blåbär och olika gräs, violer och annat jag gillar blandningen och det gör att det hela ser mer naturligt ut.
Ibland blir vildingarna som vandrar in på egen hand vackrast. Jag gjorde en stenkant längst huset där jag tänkte jag inte ha några växter men naturen ingrep och nu är det fullt av underbara violer som bildar en blå kant längst husväggen, ibland ordnar naturen det bäst själv.
I höstas grävde jag ned hundra kungsängsliljor till i min "trädgårdsäng" där trivs de utmärkt i den tunga och ganska blöta jorden. Funderar på att sätta ännu fler i hagen brevid huset då de verkar ha en viss avskräckande effekt på sorkarna. Sen är de ju så underbart vackra!
Hundtandsliljor i alla de former är något som jag är väldigt förtjust i och om du aldrig sett hur en trädgård full av dessa skönheter ser ut, ska du gå in på Scottish Rock Garden Club http://www.srgc.net/site/ hemsida och läsa Ian Youngs Bulb log: http://www.srgc.org.uk/logs/index.php?log=bulb , Ian har en trädgård som svämmar över av ovanliga och vackra woodland och lökväxter. Dessutom delar han frikostigt med sig av sin kunskap när det gäller att föröka dessa växter så det gäller att läsa och lära! Sedan gäller det bara att fortsätta och försöka bli bättre på att föröka dessa skönheter om jag ska kunna fylla trädgården med dem för billiga är de inte.
Min kärlek till magnolior är ännu större men den leder ofta till hjärtesorg då min stora praktmagnolia ofta slår ut tidigt, lurad av den första värmen, sen blir det ofta som det blev i år en kraftig frostnatt förstör alla blommorna. Nu prövar jag alla möjliga magnolior för att hitta sorter vars blommor klarar en del frost eller helt enkelt slår ut senare. Framtiden får utvisa om jag lyckas uppfylla mina drömmar om blommande härdiga magnolior eller ej. Den varma hösten gjorde att många av mina magnolior satte många blomknoppar så det blir en spännande vår, förhoppningsvis utan bakslag.

"Magnoliatok" Sara

  • Comments(0)//garden.brenne.se/#post203